Първоначално публикувано от genko1982
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
централно заключване
Collapse
X
-
164 2.0 TS / 166 2.4 JTD
-
Първоначално публикувано от silversnake Покажи съобщение.......Алармата си работеше нормално. В един момент при заключване с дистанционното пъпката на шофьорската врата се самоотключваше, съответно и другите врати. Принудих се да изключа алармата и да заключвам ръчно, като държах ключа в ключалката докато пъпката се "укроти" в долно положение. Оказа се че е влязла вода в модула на централното /повече двигател не мия/, окис и т.н.
Както и да е, смених го - излезе ми 30 лева с труда, което не е съществена сума.
Значи, първо не работеше алармата. Проблема бе, че колата дойде с един ключ, чието дистанционно бе изгорено поради неправилно поставяне на батериите. Смених модула под задния стоп с друг и ключ към него и алармата (като чели) заработи - като натисна копчето на дистанционното - мигачите светват, вратите и багажника "чукат" нещо, но не се заключват. Ако пробвам с ключа, пак се връща палеца обратно. Остава ми да чакам да се укроти централното и всяка врата отделно заключвам. Иначе отваря всички без проблем с дистанционното, това ме кара да мисля, че механизмите работят. Само заден десен беше дефектен (не отключваше), който смених вече.
Въпросът ми е - къде се крие дефекта? Видях, че предпазител 19 е здрав, смених цялата конзола с предпазителите, видях двата куплунга отзад, нямаше нагоряли клеми, гледах и релето до акумулатора отзад, всичко е ОК. Имам още две ударени 166 ци и една 145 ца. Въртях всички тия компоненти по между колите, не ще и не ще. А другите две (макар и комби от пред ) като им вържа акумулатора), си отключват и заключват на 6.
Ще ви бъда благодарен на каквато и да било идейка...
Comment
Comment